Reklama
Reklama

Poniżej znajdziecie kolejne przepisy na wiosenne desery od Marzeny, która prowadzi w naszym tygodniku kącik kulinarny.

Słodkie puchary

Składniki:
1 opakowanie budyni
u śmietankowego Delecta,
miód,
cukier waniliowy Delecta,
mleko,
sok z wiśni.

Wykonanie:
Do głębokiego naczynia wsypujemy 1 opakowanie budyniu i rozrabiamy z mlekiem 250 ml, dodajemy 1 łyżkę miodu dla smaku i koloru, cukier waniliowy i wszystko gotujemy na małym ogniu do zagotowania się. Następnie odkładamy do ostygnięcia. Do pucharków nalewamy pół szklanki soku wiśniowego i nalewamy warstwami budyń. Do dekoracji można użyć owoce lub startą czekoladę. Smacznego!

Owocowe ciasto z galaretką na zimno

Składniki:
1 opakowanie kremu karpatka Delecta,
galaretka Delecta wiśniowa,
mleko,
opakowanie biszkoptów podłużnych,
owoce do dekoracji.

Wykonanie:
Na podłużną blaszkę wykładamy papier do pieczenia, następnie układamy biszkopty. Gotowy krem ubity z 250 ml zimnego mleka wykładamy na biszkopty, następnie układamy owoce. Mogą to być truskawki. Zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki. Smacznego !

Reklama
Reklama