Kulinarny Kącik Marzeny: Bananowiec na świąteczny stół

Przygotowanie
Upiec biszkopty z 4 jaj. 6 bananów przekroić na pół i rozłożyć na biszkopcie.
Rozpuścić 2 czekolady mleczne i pół gorzkiej na koniec dodać 250 ml śmietany kremówki.
Ostudzić lekko polać banany.
Rozbić krem do tortów śmietankowy z 300 ml mleka, a osobno 250 ml śmietany kremówki. Połączyć to razem i dodać rozpuszczoną żelatynę, 3 łyżki w 250 ml wody ostudzonej. Krem wyłożyć na ciasto i zetrzeć na wierzch gorzką czekoladę.

Kącik Kulinarny Marzeny Życzy zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, dla Państwa w tę święta wesołego Alleluja.

Marzena Gałuszka Grocholska