Szykujecie się do sylwestrowej zabawy? Jeśli nie macie pomysłu na proste przekąski, które zachwycą Waszych gości w ostatnią noc w roku, sprawdźcie przepisy Marzeny, która prowadzi w Kurierze Gmin kącik kulinarny.
Pomidorki na wykałaczce
Składniki:
pomidorki koktajlowe,
ser mozarella w kulkach,
wykałaczki,
bazylia.
Wykonanie: Pomidorki nabijamy na wykałaczki, następnie ser i bazylię do dekoracji.
Bułeczki
Składniki:
bułki z sezamem – 4 szt.,
sałata,
4 kotlety do hamburgera,
1 opakowanie sera żółtego,
1 pomidor.
Wykonanie: bułki kroimy na pół, układamy ser, kotlet, plasterek pomidora i liść sałaty. Bułkę składamy i przebijamy wykałaczką.
Przystawka
Składniki:
3 pomidory,
ser biały w plastrach,
świeża bazylia.
Wykonanie: na talerz układamy na przemian raz plasterek pomidora, sera i listek bazylii.